Pot Păsările Să Mănânce Pâine?

Estimated read time 6 min read

Poate părea un gest nevinovat să împărțim puțină pâine veche cu prietenii noștri înaripați din aer liber sau să oferim câteva bucăți papagalului nostru. Dar ar trebui păsările să mănânce pâine? Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre oferirea pâinii păsărilor.

Este Pâinea Rea pentru Păsări?

Oricât de tentant ar fi să împărtășiți pâinea cu păsările dvs.—fie domestice, fie sălbatice—este cel mai bine să o evitați.

Deși pâinea nu este toxică pentru păsări, nu este nici bună pentru ele. Pâinea este încărcată cu carbohidrați și calorii goale care satură rapid pasărea, împiedicând-o să mănânce alimente sănătoase în timp ce oferă puțină sau nicio valoare nutrițională.

Hrănirea păsărilor cu pâine poate duce la malnutriție și deficiențe nutriționale dacă este consumată în mod regulat sau în cantități mari.

Păsările sunt concepute pentru a mânca alimente bogate în nutrienți, care variază în funcție de specie. Pentru mulți, elementele de bază includ insecte, plante fragede, pești și omizi. În jurul perioadelor de reproducere și migrare, ele pot adăuga semințe bogate în grăsimi în dieta lor pentru un plus de calorii.

Rar, totuși, păsările caută alimente bogate în carbohidrați cu puțină valoare nutritivă suplimentară, cum ar fi pâinea—decât dacă le este prezentată de un om.

Hrănirea păsărilor cu pâine poate duce la malnutriție și deficiențe nutriționale dacă este consumată în mod regulat sau în cantități mari.

Gândiți-vă la pâine ca la gustările nesănătoase pentru oameni. Păsărilor le place gustul și pâinea poate deveni aproape adictivă—păsările pot căuta pâinea în locul altor alimente de care au cu adevărat nevoie pentru a menține o dietă echilibrată. Din aceste motive, este important să nu hrăniți păsările cu pâine.

Ce Mănâncă Păsările Sălbatice?

În sălbăticie, păsările sunt animalele originale „care mănâncă curcubeul”. Fiecare specie de pasăre are o dietă ușor diferită de ceea ce preferă să mănânce. Alimentele lor pot include:

  • Muguri de plante
  • Flori
  • Plante verzi fragede
  • Muște
  • Viermi
  • Molii
  • Țânțari
  • Fructe sălbatice, cum ar fi căpșunile și zmeura

Prin consumul de alimente diverse, păsările sălbatice obțin dieta echilibrată de care au nevoie. Această dietă este practic ruinată atunci când li se dă pâine.

Cu ce să Hrăniți Păsările Sălbatice în Loc de Pâine

Cea mai bună mâncare pentru păsările sălbatice depinde de ce tipuri de păsări doriți să atrageți și de perioada anului.

Multe păsări care vizitează hrănitorii iubesc semințele de floarea-soarelui; acestea sunt savurate de păsările mai mari care le mănâncă cu tot cu coajă, în timp ce păsările mai mici preferă inimile de floarea-soarelui, scoase din coajă. Multe păsări adoră o varietate de fructe, nuci și insecte, de asemenea.

Păsările ciocănitoare iubesc să mănânce seu atârnat într-un hrănitor; seu-ul poate fi adesea cumpărat din secțiunea de carne a unui magazin alimentar. Aceste păsări vor aduna cu bucurie și arahide decorticate.

Păsările care se hrănesc la sol, cum ar fi porumbeii, caută resturile de mâncare de la hrănitoarele de mai sus, dar vor mânca și meiul care este ignorat de multe alte specii de păsări.

Amintiți-vă, totuși, că hrănitoarele de păsări vor atrage rozătoare, așa că asigurați-vă că spălați și curățați regulat hrănitoarele pentru sănătatea păsărilor sălbatice și să greblați frecvent zona hrănitorului.

Cu ce să Hrăniți Păsările de Companie

Ceea ce tindem să hrănim păsărilor noastre de companie este foarte diferit de ceea ce hrănim păsărilor sălbatice, din mai multe motive.

În primul rând, companionii noștri înaripați provin adesea din părți foarte diferite ale lumii față de locul unde trăiesc în prezent, așa că nu este pur și simplu posibil pentru noi să le culegem o dietă „naturală”.

În al doilea rând, păsările de companie nu trec prin stresul ridicat de a-și crește o familie sau de a migra așa cum ar face în sălbăticie, așa că nu necesită dietele bogate în calorii și semințe grase pe care le consumă păsările sălbatice.

Cea mai bună alegere alimentară pentru păsările noastre de companie este o dietă completă, echilibrată din punct de vedere nutrițional sub formă de pelete. Alimentele recomandate pentru păsările de companie includ:

  • Pelete de calitate pentru păsări

Păsările de companie nu trebuie să primească alimente pe bază de semințe. Deși semințele sunt considerate delicioase de păsări și adesea un element de bază al alimentelor comerciale, ele sunt bogate în grăsimi și calorii, de care păsările noastre de companie nu au nevoie. Pâinea, desigur, se încadrează și ea în această categorie.

Ca tratamente, alimentele sănătoase de pe masă—cum ar fi cantități mici de carne slabă, legume și fructe—sunt opțiuni pentru a completa dietele peletate care ar trebui să constituie majoritatea caloriilor păsării de companie.

Featured photo: pexels.com/@archbob

Sursa: petmd.com

S-ar putea să vă placă și